Beter studeren leer jij niet op school…

beter studeren

Beter studeren is te leren. Toen ik dat voor het eerst hoorde dacht ik, je bent gek! Toch schreef ik al eerder een blog over meer succes in de studie.

Meer weten over de cursus beter studeren? Neem contact op!

De basis van beter studeren heeft alles te maken met wat jij ervaart tijdens jouw studie. Zo haal jij bijvoorbeeld veel meer uit jouw studie wanneer jij daadwerkelijk ervaart wat jij leert. Studeren over een onderwerp waar jij totaal geen ervaring mee hebt is voor veel mensen erg lastig. Wanneer jij echter studeert over iets waar jij wel de kennis over hebt, dan zal het absoluut beter gaan.

Direct inschrijven voor de cursus? Neem contact op!

De rest van deze blog gaat over de 3 redenen waarom studeren voor sommige mensen als moeilijk wordt ervaren. Gebrek aan massa, een te stijlen gradient en meest belangrijk, het misbegrepen woord.

Beter studeren, de 3 factoren

Ik begin even met een misbegrepen woord. De meest gemiste reden dat studeren niet goed gaat. Een misbegrepen woord zorgt er onbewust voor dat complete teksten wegvallen, dat de lezer materiaal saai gaat vinden. Dit zorgt ervoor dat een studie alleen maar leuker kan worden. Tijdens de cursus leer jij exact hoe jij een woordenboek gebruikt om alle misbegrepen woorden te voorkomen. 

Weten wat jij kunt doen? Neem contact op!

Dan zijn er nog 2 andere punten. Gebrek aan massa. Dat wil zeggen, te veel in de theorie blijven hangen. Leer jij over een auto, dan is het fijn om een auto in de buurt te hebben. Leren over een computer doe je met een computer in de buurt.

Beter studeren ervaren? Neem contact op!

Laatst, maar zeker niet onbelangrijk, de te stijlen gradient. Gaat het onderwerp te snel door na iets wat jij niet hebt begrepen? Tijdens de cursus leer jij ook hoe jij dat probleem op kunt lossen. Het begint allemaal met het leren van het materiaal an hoe jij het precies toe kunt passen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.