Black PR: Zijn er manieren om van je slechte imago oftewel ‘Black PR’ af te komen?

De media speelt een belangrijke rol in onze maatschappij om de mens, het volk of de gewone burger te informeren. Toch zijn er media-berichten die erop uit zijn om een stroming, partij of groep zwart te maken. Dit zijn de zogenaamde black PR.

Black Public Relations (BPR) of negatieve PR is een proces waarbij iemands reputatie en bedrijfsidentiteit worden vernietigd. Met andere woorden, in plaats van uw inspanningen te concentreren op het onderhoud en het creëren van een positieve reputatie / imago van uw klanten, probeert u iemand anders in diskrediet te brengen (meestal uw zakelijke rivalen). In tegenstelling tot de reguliere diensten in Public Relations, vertrouwen die in BPR op de ontwikkeling van industrieën zoals IT-beveiliging, industriële spionage, social engineering en competitive intelligence. Hun hoofddoel is het vinden van alle vuile geheimen van hun doelwit en ze tegen hun eigen houder in te zetten. (Bron: Wikipedia)

Of het nu een veelgemaakte fout is die leidt tot een tijdelijke slechte reputatie of een groter probleem dat de toekomst van uw bedrijf beïnvloedt, negatieve PR kan moeilijk zijn om van te herstellen.

PR-problemen bezoedelen niet alleen uw merknaam en persoonlijkheid, maar kunnen ook klantenloyaliteit wegnemen en uw winst en financiële steun aanzienlijk verminderen. En volgens het Global Entrepreneurship-rapport 2016 is meer dan de helft van de bedrijven gedwongen om de activiteiten om deze reden te stoppen. Dus wat kunt u doen om een ​​PR-ramp het best aan te pakken? Blijf voorbereid door de best mogelijke oplossingen te kennen.

Een goed voorbeeld van deze zogenaamde “Black PR” is de Scientology Kerk Amsterdam. Deze kerk heeft veel machtige vijanden, vooral politieke lobbyisten, die de wapenindustrie of farmaceutische industrie vertegenwoordigen. De scientology kerk streeft vooral naar een samenleving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog. De Gronlegger L. Ron Hubbard, heeft verschillende technieken ontwikkeld en boeken geschreven om ons een weg te kunnen laten zien waarbij dit mogelijk is. Vanzelfsprekend zullen de machtige wapen handelaars en de farmaceutische industrie dit bestrijden, om zo hun omzet en winsten te kunnen blijven maximaliseren. Deze industrieen hebben er natuurlijk baat bij als er oorlogen gevoerd worden en krankzinnige mensen op deze aarde rondlopen.

Voor meer vragen omtrent dit onderwerp kunt u altijd contact opnemen met de schrijver: ronald@scientology-kerk.nl.

Black PR