Wat is Scientology?

Wat is Scientology? Een religie? Cult? Sekte? Of is het gewoon iets goeds voor de mensheid? Deze blog legt jou de basis uit!

Scientology is een religie; zij is ontwikkeld door L. Ron Hubbard en geeft een exacte route aan naar een volledig en overtuigend begrip van iemands ware geestelijke aard in relatie tot zichzelf, zijn gezin, groepen, de mensheid, alle levensvormen, het fysische universum, het geestelijke universum en het Goddelijk Wezen of de oneindigheid.

Wat is Scientology

Scientology richt zich tot het spirituele wezen, niet slechts het lichaam of het verstand en gaat ervan uit dat de mens veel meer is dan een product van zijn omgeving of zijn genen.

Scientology omvat een hoeveelheid kennis die voortkomt uit bepaalde fundamentele waarheden. De belangrijkste hiervan zijn:

De mens is een onsterfelijk, spiritueel wezen.

Zijn ervaringen reiken veel verder dan een enkel leven.

Zijn vermogens zijn onbegrensd, zelfs als men zich daar nu niet van bewust is.

Scientology gelooft voorts dat de mens in wezen goed is en dat zijn geestelijke redding afhangt van hemzelf en zijn medemensen en het bereiken van broederschap met het universum.

Scientology is geen dogmatische religie waar men alles op iemands woord moet geloven. Integendeel, men ontdekt voor zichzelf dat de principes van onze organisatie juist zijn door haar principes in de praktijk toe te passen en daar de resultaten van te observeren of te ervaren.

Het uiteindelijke doel van wat wij doen is echte geestelijke verlichting en vrijheid voor het individu.

Wat is Scientology voor jou?

Nu heb ik onze definitie laten weten. Ik wil jou graag ook de kans geven om te laten weten hoe jij reageert op de vraag: ” Wat is Scientology?”.

Jij kunt jouw mening achterlaten onderaan deze blog of gewoon contact met ons opnemen. Wij helpen jou graag naar antwoorden op alle vragen die jij in het leven mogelijk hebt.

Direct contact hebben met jouw lokale kerk? Klik hier!

Bekijk ook het aanbod van onze cursussen en trainingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.